Meny Stäng

Våra mest använda saker
Tredje månaden

Den här månaden blev det lite mer skillnad från första och andra.

Jag började försöka amma och har sedan halva månaden inte gett något på flaska. Jag har inte heller pumpat något. Det betyder att pumpen, flaskor och allt sådant som hör till inte har blivit särskilt använda. Vi får se på nästa BVC-besök om det kommer fortsätta så eller om jag måste börja pumpa igen..

Jag har varit lite orolig för att hans huvud sett lite platt ut och på förra BVC-besöket fick vi det bekräftat. Så nu har vi fått order om att inte ha honom liggandes på rygg mer än absolut nödvändigt. Mjukliften, babysittern, vagnen och babyskyddet är alltså “förbjudet” mer än när det verkligen behövs.

Vad har vi använt då?

Förutom det som rör flaskmatning och allt man kan ligga i så används fortfarande övriga saker på första och andra listan

1. Badbalja

Att bada är en jättehit. Tyvärr har vi inte badat riktigt så mycket så mycket som Oliver nog hade velat så det får jag kanske se till att ändra på. Så det är kanske inte vår mest använda pryl, men en av de mest användbara 🙂

2. Handdukar

Han har blivit en riktig “kräkis”. Det började efter rota-vaccinet så jag vet inte om det hade något med det att göra eller om det bara tajmade så. Om jag tyckte att vi använde mycket handdukar innan så är det inget mot för nu.

3. Mina bröst

Jag vet inte om jag tajmade in amningsstarten med någon ökningsperiod, om han inte får i sig så mycket vid varje mattillfälle och alltså måste äta ofta eller om han bara tycker det är sjukt mysigt att hänga vid bröstet. Sedan jag började amma så är det där man hittat honom. Ätande, snuttande och sovandes. Har jag försökt lägga ner honom så har han krampaktigt, nästan i panik, grabbat tag i vad han fått tag på och liksom slitit sig fast. Och då är det ju klart han får ligga där.

Saker vi försökt använda men som inte riktigt varit en hit

1. Bärsele

Fungerar okej ibland, men oftast inte. Jag hoppas verkligen han börjar gilla den, speciellt mot våren när vädret blir bättre, för det är SÅ otroligt skönt att få två händer lediga. Och att inte behöva gå runt och bära på honom (jösses så tungt det blir!) Speciellt nu när jag inte “får” lägga ner honom.

2. Sidokudde

Vi fick rekommendationen av sjukgymnasten att köpa en sidokudde. Han är ju platt på ena sidan av huvudet så när han sover bör han sova på sidan. Den där kudden skulle vara väldigt bra och det hade den varit, om vi fick den att fungera. På dagen, i soffan där det sluttar lite, fungerar den. På natten i sängen däremot.. inte så bra. Första natten vaknade jag av att han rörde på sig och då låg han där på rygg och sprattlade. Han hade lyckats glida tillbaka och “kilat fast sig”. Det såg lite läskigt ut och efter det har jag inte riktigt vågat använda den på natten igen.

3. Babygymmet (i magläge)

Den där magträningen är ingen hit men vi försöker använda babygymmet några gånger per dag, i magläge då. Räven är otroligt intressant men för det mesta är det inte hans favoritstund på dagen.

Prenumerera
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Jag vill gärna höra dina tankar om inläggetx
()
x