Therese Wiksten
Livsstil Sociala Medier

Winter Workation med Influencers of Sweden

I söndags fick jag skjuts in till Östersund där jag satte mig på tåget ut till Åre. 4 dagar skulle spenderas ihop med ett 30-tal okända personer och jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Inte mer än att det skulle bli helt fantastiskt.

Jag hade alltså bokat in mig på Winter Workation med Influencers of Sweden, en slags unconference där vi deltagare själva skapar innehållet. Med tanke på vilka fantastiska medlemmar Inos har så kan det ju inte bli annat än succé! Det är Linda, grundare av Inos, och Sara som styrt ihop allt så himla bra. Vi har hållit till på Holiday Club som har ordnat med boendet, helt fantastisk mat på Grow, tillgång till härligt spa och så klart plats för alla våra föreläsningar och workshops. Skistar har dessutom varit snälla och ordnat med allt för dom som velat ge sig ut i backarna.

Välkommen till Åre!

Eftermiddagen ägnades åt att checka in och allt sådant praktiskt och jag fick träffa min rumskamrat för helgen, Amanda, som driver Explore a litte more. Sjukt trevlig och bästa möjliga roomie! Senare hade vi lite välkomstmingel med pepp och info från Linda och Sara och så avslutade vi kvällen med en fantastiskt god middag.

Workshop utanför min comfort zone

Första heldagen kickades igång med en workshop på temat Värdebaserat självledarskap med Sanna Sundell. Lika svårt som lärorikt.
Jag vet ju innerst inne vad som driver mig och vilken värdegrund jag har, men jag har aldrig riktigt reflekterat över det. Så när vi fick ett a4 i handen fylld med ord och blev ombedda att markera 8-9 st som fick en att känna något så var det mycket svårare än jag trodde. Det blev väldigt spontana och ogenomtänkta val. Det gjorde inte nästa övning lättare. Vi skulle sitta i små grupper och berätta varför vi valt de ord vi gjort.

Jag insåg att jag verkligen inte gillar att prata om jag inte får någon respons från den jag pratar med. Jag vet ju vad jag själv har att säga, jag är mer intresserad av vad den andra personen kommer med för input och vilka diskussioner som det kan leda till. Lika svårt var det när någon annan berättade något intressant och jag ville ställa följdfrågor eller höra mer om något som lät väldigt spännande. Däremot är det otroligt nyttigt att bli påmind om aktivt lyssnande och jag har reflekterat lite över skillnaden mellan att prata om det personen berättar och att ta över och börja prata om sig själv. Som sagt, en otroligt lärorik workshop!

WORKATION

Winter workation

Ann-Mari, Clara, Maryem, Jeanette, Johanna, Hanna och Mona delade generöst med sig av deras kunskap. Allt från ekonomi, SEO, varumärkesstrategi och sälj till kreativ blomsterkonst. Utöver dom fasta sessionerna med föreläsningar och workshops så diskuterades det för fullt, högt och lågt, och jag har fått med så många kloka tankar och idéer. Det är en av sakerna jag älskar med Inos. Alla är så himla generösa och hjälpsamma!

Dom här dagarna har jag träffat så många nya, helt underbara, människor. Jag har skrattat så jag gråtit, fått nya perspektiv på saker och jag har fått en enorm boost av att hänga med personer som delar samma intressen. Det är kul att vi har så mycket gemensamt trots att vi ändå är så olika.

Vi har så klart inte bara jobbat. Spa, yoga, skotertur och någon liten promenad har jag även hunnit med. Mer om det får nog däremot komma i ett annat inlägg.

Bloggat om Winter Workation 2018

Är du sugen på att läsa mer om vad vi hade för oss i Åre? Kika gärna in hos dom andra deltagarna!

Linda Hörnfeldt

On top of the world
På snöskor på Åresjön

Träningsglädje

Winter Workation i Åre – en unconference

Bucketlife

#inosww – unconferencing with a view
Ristafallet – en tillgänglig och vacker naturupplevelse

Emiia Westerström

En snabb uppdatering från Åre
Snöskovandring i Åre

FlyingDryden

Från cyklonsviter till WinterWorkation

Lanclin

Några dagar i Åre är snart slut

Hanna Wendelbo

Ett vintrigt vykort från åre

Caroline Frankesjö

Första dagen i Åre
Åre – Dag 2
Yrke:Influencer

Äntligen vilse

Dagboksnotering från en workation i Åre

Mat och resebloggen

Winter Workation med Influencers of Sweden

Hälsa mera

Tummen upp för winterworkation!
Du ångrar bara det du inte gör …

Maja Hurtig

Winter Workation – Influencers of Sweden

Explore a littlle more

Postcard from Åre covered in snow

Rotan

Winter Workation i Åre

Bossbloggen

Åre, you had me at hello!
Livet är ett äventyr
På gott och ont

Alexandra Bylund

God morgon Åre!
Åre dag 1
Lanseringsmingel för ”Yrke: Influencer”
Åre dag 2

 

Du kanske också är intresserad av...

10 Kommentarer

 • Reply
  Frugan E
  3 februari, 2018 at 14:44

  Vad kul det lät! Trevligt att kunna förena nytta med nöje. 🙂

  • Reply
   Therese Wiksten
   3 februari, 2018 at 14:52

   Ja, det är ett fantastiskt koncept det där 😀 Jag tycker framförallt att just närheten till naturen och att få sådana avbrott höjer inspirationen något enormt 🙂

 • Reply
  Katta Bucketlife
  3 februari, 2018 at 20:05

  Vi hann ju inte prata jättemycket, men jag hoppas det blir fler tillfällen! Älskar verklgien den här formen av möten, det har blivit ett måste för mig som ensamjobbande frilans. Får så enormt mycket energi av det.
  Att träffas i såna grymma miljöer gör ju inte saken sämre heller 🙂

 • Reply
  Emelie Babunovic
  4 februari, 2018 at 11:45

  Ni verkar ha haft det riktigt trevligt! Kul!
  Ha en fin söndag!

 • Reply
  Sandra Petersson
  4 februari, 2018 at 13:17

  Vad roligt att träffa andra bloggare på en liten minisemester!

 • Reply
  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
  4 februari, 2018 at 18:02

  Låter som ni hade jättebra där 🙂

 • Reply
  Pernilla Lantz
  4 februari, 2018 at 20:31

  Åhh lite avis, hade tänkt åka men det får bli nästa gång.

 • Reply
  FlyingDryden
  5 februari, 2018 at 23:10

  Jag håller med Bucketlife-Katta. Vi hann inte prata så mycket men det är en grymt bra och intressant mötesform. 🙂

 • Reply
  Clara, Bossbloggen
  8 februari, 2018 at 16:50

  Var så himla fina dagar och roligt att få träffa träffa dig IRL med! Längtar redan som attan efter nästa workation 😍

 • Reply
  På Summer workation med Influencers of Sweden - Therese Wiksten
  4 september, 2018 at 12:43

  […] of Sweden har jag spenderat några dagar på en s.k ”workation”. I vintras skrev jag om Winter workation i Åre och nu var det alltså dags för en ”Summer […]

 • Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.